perjantai 2. heinäkuuta 2010

"Sade"kausi.

Koulua enää kuukausi jäljellä ja sitten alkaa vihdoin kesäloma! Täällä on tosiaan sadekausi nyt, mutta ei musta täällä ole kyllä ainakaan toistaiseksi kovin paljoa satanut... Tai ainakaan mitenkään "normaalia" enemmän. Kaipa sadekaudetkin vähän vaihtelee vuosittain, mutta ei tää musta kyllä yhtään sadekaudelta tunnu. :D Enemmänkin vaan joltain pilviseltä kaudelta. Terveiset vaan Suomen syksylle ja kahden viikon sadeputkille ja silleen. Okei, en muista oliko se syksyllä vai milloin, mutta kerran satoi kaksi viikkoa melkein tauotta...
Melkeen joka päivä ylin lämpötila on noin 30 astetta ja yöllä se laskee 23-25 asteeseen. Ilmankosteus vaihtelee suht normista ja siedettävästä melko korkeeseen, joka tekee sen, että vaikka ei muuten ois kauheen kuuma niin ilmankosteus saa sen tuntumaan huomattavasti kuumemmalta. Ilmastointi on siis nykyään mun paras kaveri. <3 Yöt ainakin toistaiseksi oon kyllä pystyny nukkumaan ilmankin.

Kävin tänään postissa ostamassa ison pahvilaatikon, jossa ajattelin jo lähettää talvivaatteita ym. tarpeettomia juttuja Suomeen ensi viikolla. Onneksi ei tartte täyttä laatikkoa itse raahata postiin vaan tänne asuntolalle saa ilman sen kummempaa lisämaksua soitettua postisedän hakemaan laatikon postitettavaksi. Laatikko täytyy vaan pakata valmiiksi ja postisetä punnitsee sen ja laskee postituskulut, jotka maksetaan normaalisti suoraan käteisellä. Japanin posti on muutenkin todella kätevä ja toimiva, ja kun esimerkiksi tilasin tässä yhden DVDn, josta maksoin postareita pari euroa sain valita minä päivänä ja mihin aikaan haluan saada DVDn kotiovelleni. Posti kulkee joka päivä ja ajan saa valita kahden tunnin tarkkuudella aamusta ilta-yhdeksään asti. Jos asuu kerrostalossa ja postisetä ei pääse etuovelle, hän soittaa kun saapuu paikalle ja itse ei tarvitse mennä kuin alakertaan asti.

Ja sitten vähän ongelmia... Sain aikaisemmin tällä viikolla kuulla etten saa enää ensi kuussa apurahaa, vaikka minun sitä mielestäni kuuluisi saada niinkuin kaikki muutkin vaihto-oppilaat täällä. Tämä johtuu kuulemma siitä, että Joensuun yliopisto oli ilmoittanut minun lähtevän Japanista heinäkuussa, ja vaikka kerroin ettei asia todellakaan näin ole, sillä minulla on vielä koulua elokuun alussa ja lentolippukin on ostettuna vasta syyskuulle. Mutta asialle ei kuulemma voinut tehdä mitään sillä se on kotiyliopistoltani saatu tieto ja päätetty jo ennen vaihtoni alkua. Laitoin siis mailia Joensuun vaihto-ihmiselle ja selvisi etteivät he ole mitään tällaista tietoa antaneet Chiballe eivätkä löytäneet mitään sen suuntaista tiedostoistakaan. Hän sitten laittoi mailia Chibaan ja liitteenä paperin, jossa sanotaan että minun kuuluisi saada apurahaa syyskuuhun asti. Näyttää siis siltä, että täällä päässä on tapahtunut joku väärinkäsitys... Toivottavasti asiaa selviää ja saan apurahani niinkuin minun kuuluisi, koska muuten olen vähän pulassa rahan kanssa. D:

Jaa, eipä tässä kai sitten enää sen kummempaa.

Loppuun vielä kaksi Shinjukussa otettua kuvaa:


Toi rakennus tossa edessä vaan näytti niin kämäiseltä noitten pilvenpiirtäjien alla. En tiedä kuinka hyvin näkyy kuvassa tosin...


Perinteinen japanilainen hautausmaa pilvenpiirtäjien keskellä.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Ihana ku saat olla kuukausia siellä =) täytynee lukea näitä sun tarinoita tänään lisää =)