perjantai 3. syyskuuta 2010

10.

Tajusinpa tässä, että mulla on enää 10 kokonaista päivää Japanissa jäljellä. O__O Enkä oo näköjään kahteen kuukauteen päivitelly, hyvä minä (tähän on syynsä, mutta ei niistä täällä nyt sen enempää). Mutta kuten oon varmaan aikaisemmin maininnut niin vapaa-aikani oon käyttänyt täällä lähinnä keikoilla käymiseen ja jutut niistä pistän muualle, koska luulen täällä suurin osa mun lukijoista ei olisi niistä erityisen kiinnostunut. Vai mites olis jos kirjoittaisin tänne jotain tyyliin "Eilen olin Thomasin keikalla Ikebukuro Chopissa, ja koska tustustuin viime keikalla Thomasin joureneihin pääsin tällä kerralla sitten saizeniin. Zun on mun lempparijäsen eli olin sitten shimotessa. Oli pienin keikkapaikka vähään aikaan ja lava oli niin matalalla, että jos oisin sakudaivannu liian kovaa niin oisin varmaan iskenyt pääni kaiuttimeen tai Zunin jalkaan, haha." Sitähän minäkin, ei varmaan kovin monelle auennut. :D Kun nyt tuli mainittua niin selvennetäänpäs vähän tota sanastoa:

jouren = bändin vannoutuneimmat fanit, jotka pyrkivät käymään joka ikisellä bändin keikalla, oli se sitten Tokiossa tai Sapporossa.

saizen = eturivi, monessa tapauksessa "varattu" vain bändin joureneille ja sinne ei yleensä kannata lähteä tuosta vaan tunkemaan tai voit saada aika nopeasti fanien vihat päällesi. Itse menen vaan jos sattuu olemaan tarpeeksi hyvä lipun numero siihen, tai jos joku faneista kutsuu mut sinne kuten Thomasin tapauksessa kävi.

shimote = basistin puoli eli yleisöstä katsottuna lavan vasen puoli. Oikea (kitaristin) puoli on kamite ja keskiosa dousen.

sakudai = Aika hankala selittää jos ei tiedä fureista mitään, mutta tarkoittaa sitä että otat kaiteesta tukea ja heität ylävartalosi hieman sen yli. Kaiteen korkeudesta riippuen voit vähän hypätä samalla.

Jos jotakin sattuu kiinnostamaan joku tietty asia Japanissa, josta minä mahdollisesti jotain tiedän niin otan ihan mielelläni juttuehdotuksia/kysymyksiä vastaan. Eli laittakaa kommenttia jos jotain tulee mieleen. Tuntuu, että jos keikoista kirjoittamisen jättää muualle niin aika nihkeesti löytyy mitään muuta jutun aihetta. :D Tämä voi mahdollisesti viitata siihen, että käyn vähän liikaa keikoilla... Tosin jos minulta kysytään niin ei keikoilla voi käydä liikaa, hehs.

Koulusta siis selvittiin (toivon mukaan) kunnialla loppuun. En ole hakenut tuloksia, voisi varmaan mailata jollekin opettajalle ja varmistaa, että pääsin kuitenkin kaikki läpi. Lopulliset todistukset lähetetään ilmeisesti suoraan meidän kotiyliopistoihin.

Ja täällä on KUUMA. Vähän päälle kuukauden ajan lämpötilat on olleet välillä 33-35 astetta... On kuulemma kuumin kesä moneen vuosikymmeneen eli ei täällä normaalisti ihan näin kuuma ole, ainakaan näin pitkään. Kaverini, joka on oleskellut täällä jo muutaman vuoden sanoi, että esimerkiksi viime kesänä muutamana päivänä oli ~35 astetta, mutta muuten noin 29-30. Just mun tuuria siis... Ei ees huvita lähteä minnekään kun on niin kuuma, että hiki alkaa virtaamaan vaikka paikoillaan seisoisi. D: Kummasti on alkanut Suomeen takaisin tulo tuntua aika mukavalta ajatukselta...

Lähtö on siis 14. päivä Naritan lentokentältä kello 12 ja Suomeen saavun seuraavana päivänä 16:20. Löysin taas Kilroyn kautta aika edullisen Finnairin suoran lennon (~500 euroa), ainakin verrattuna noin 1300 euron normihintoihin.

Saa nähdä tuleeko enää ainakaan täältä Japanista käsin päiviteltyä, mutta laittakaa toki kysymyksiä/juttutoiveita jos tulee mieleen ja vastailen niihin sitten viimeistään Suomessa.

3 kommenttia:

sasani kirjoitti...

Olisi meitä kiinnostanut ihan kaikki mitä selittelet! :3 Kiva kuulla siusta pitkästä aikaa, onnea vikoihin päiviin! ~

Anni kirjoitti...

sanna: Ai niin, ja on siinä sekin, että jos rupeen keikkaraporttia kirjoittamaan niin kirjoitan sitten englanniksi kun moni, joka niitä ehkä haluais lukea ei ole suomalainen. :D Enkä ehkä viitti kahteen kertaan kirjoittaa tai laittaa tänne juttuja enkuksi. On se hankalaa kun pitää kahta blogia. XD

Mut katellaan jos vielä keksin jotain kirjoitettavaa! Ja nähdään varmaan myöhemmin tässä kuussa. :3

Maija kirjoitti...

Kiva saaha siut jo takas <3 :)